Масло гірчиці Mustard oil
Масло гірчиці відноситься до цінних масел. У великій кількості в ньому є необхідні людині біологічно активні речовини, вітаміни, поліненасичені жирні кислоти та інші корисні макро- та мікроелементи.
Гірчичне масло на 40% складається з аліл-гірчичної олії, яка дає той пекучий смак і характерний аромат цій приправі. Крім цього, в гірчиці міститься гліцерин та жирні кислоти (ерукова, олеїнова, лінолева, ліноленова і т.д.). У нерафінованому гірчичному маслі містяться вітаміни А, D, Е, К, а також вітаміни групи В, фітонциди, фітостерини, глікозиди, хлорофіл та інші цінні компоненти.
Властивості та застосування гірчичного масла:
- Масло гірчиці нерафіноване містить безліч корисних жирних кислот та вітамін E, який, будучи потужним антиоксидантом, значно уповільнює процеси старіння та успішно бореться з ранніми зморшками;
- Масло легко і швидко вбирається в шкіру, зволожує, пом’якшує і надає еластичність;
- У косметології, за антибактеріальні властивості, масло гірчиці визнано ефективним засобом для усунення вугрів, себореї та деяких інших шкірних захворювань;
- Гірчичне масло має загальну імуномодулюючу, противірусну, бактерицидну, аналгетичну, ранозагоювальну та протинабрякову дію.