Інгредієнти GM,  Статті

Гліцерин Glycerin

Гліцерин має солодкуватий смак, чим пояснюється його назва від ін. Греч. “солодкий”. Застосовується у багатьох промислових галузях: хімічній, харчовій, фармацевтичній, медичній та, звичайно ж, косметичній.

У медицині гліцерин призначають у вигляді аплікацій для пом’якшення шкіри та слизових оболонок при дерматитах, а також як ефективний проносний засіб – у вигляді свічок та супозиторіїв.

Гліцерин проникає в міжклітинні проміжки, розгладжує, тонізує та пом’якшує шкіру, а також знімає свербіж шкіри голови та допомагає позбутися лупи.

Застосування гліцерину при виготовленні косметичних препаратів зумовлено переважно його здатністю зволожувати та зберігати вологу у верхніх шарах шкіри.

Особливо ефективним є засіб для сухої шкіри, позитивний ефект у цьому випадку буде помітний практично відразу. Гліцерин активно використовується в дитячій косметиці, і косметиці для чутливої ​​шкіри, він один із найбільш гіпоалергенних компонентів.

Про застосування гліцерину в косметиці ходить багато міфів і легенд, ця речовина є однією з найбільш затребуваних у косметичних формулах, включаючи елітну косметику.

У правильних дозах гліцерин практично незамінний, оскільки є частиною натурального зволожуючого фактора шкіри. У чистому вигляді та у високих концентраціях гліцерин може завдати шкірі шкоди, втім, як і більшість активних компонентів косметики.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *