Масло кунжуту Sesamum indicum oil
У давнину люди вважали, що насіння цієї незвичайної рослини – важлива складова частина еліксиру безсмертя. У Стародавньому Вавилоні їх сприймали як їжу богів. У середні віки імениті лікарі та косметологи радили своїм старіючим пацієнткам пережовувати ложку кунжуту на день для загального омолодження організму. Нерафінована кунжутна олія холодного віджиму має яскраво виражений аромат кунжуту і має приємний смак.
Масло може глибоко проникати у шкіру, зволожуючи, живлячи, очищаючи її (виводить непотрібні продукти метаболізму), зупиняючи старіння.
Хімічний склад:
Вітаміни та мінерали. Масло багате на вітамін Е, присутній комплекс вітамінів В, а також кальцій і фосфор. Є лецитин та протеїн. Лецитин – це природний антиоксидант. Найбільше його знаходиться в яєчному жовтку та в сої.
А також сезамол (метиловий ефір оксигідрохінону), що володіє антиоксидантною дією і обумовлює високу стійкість масла при зберіганні, стероли (sterols), сквален (squalane), токофероли (tocopherols), несапоніфікована фракція, що містить 2 натуральних антиоксиданти (Sesamin and sesamolin).
Також кунжутне масло є чудовим УФ-фільтром, поглинаючи шкідливі промені. Завдяки цьому його часто використовують у сонцезахисній косметології.
В Аюрведі сезамове масло (світле) використовується зовнішньо при шкірних захворюваннях, а також для масажу.